spermintAz illóolajok jótékony hatását már az ókori kultúrák is ismerték. A szakrális szertartások mellett a szépségápolásban és a gyógyításban is komoly szerepet kaptak az aromák. Az egyiptomi királysírokban a használati tárgyak mellé illatszeres fiolákat helyeztek, de a halottak mumifikálásánál is illóolajokat alkalmaztak.
Az ősi Kínában járványok idején többek között fahéjjal, gyömbérrel gyógyítottak. A gyömbért erősítőszerként használták, de fájdalomcsillapításra, lázra, köhögésre, kígyómarásra és szembajokra is alkalmazták.
Az ókorban Galénosz görög orvos gyógyszerkönyve közel félszáz növényi eredetű készítményt tartalmazott.
A középkorban a népvándorlás idején leginkább csak Bizáncban alkalmazták az esszenciákat. A keresztes háborúkból hazatérő lovagok felismerték az illóolajok és az aromás fűszerek jótékony hatását. Egyre több kolostorban foglalkoztak gyógynövénytermesztéssel, illóolaj készítéssel. A pestisjárványok idején a védekezés fontos része volt a boróka füstölése.

spermint

Az illóolajokhoz többféle módon juthatunk.

A legelterjedtebb kinyerési eljárás a vízgőz-desztilláció. Ez az egyik legelterjedtebb módszer az illóolajok kinyeréséhez, mert a szakemberek szerint ezzel a módszerrel lehet a legtisztább és legjobb minőségű olajat nyerni.

A hidegen sajtolást leginkább a citrus féléknél alkalmazzák, így jutnak hozzá a grépfruit, a citrom, a mandarin, a narancs és más citrusfélék olajához.

Az Enfleurage egy olyan bonyolult, hosszadalmas és igen drága eljárás, amit azoknál a növényeknél alkalmaznak, amelyből nagyon nehéz kinyerni az értékes olajat (pl. tubarózsa, jázmin). Ezeknek a virágoknak a sejtszerkezete olyan érzékeny, hogy egy hevítés azonnal megsemmisítené az olajat.

Érezz rá!

Foglald le a helyedet illatélményeink egyikére és hagyd magad elvarátzsolni az esszenciális olajok által! 

Vedd birtokba!

Több lehetőség is van arra, hogy hozzájuss a terápiás tisztaságú illóolajokhoz, döntsd el, melyik kényelmesebb a számodra! 

Kapcsolatfelvétel

Név: Dr. Borzáné Csekk Nóra
Email: borzanecsekknora@gmail.com
Telefon: +36202294206
Cím: Mikepércs

Megkeresés tárgya
Hírlevél

Kérem a hírleveleket, DM anyagokat!

Elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót

Jognyilatkozat
Jelen weboldal nem a doTERRA vagy bármely kapcsolt vállalkozásának hivatalos weboldala, az azon elhelyezett tartalmak nem minősülnek a vállalat hivatalos közléseinek, a honlapon közzétett információkért semmilyen felelősséget nem vállal. Minden védjegy vagy bejegyzett védjegyet tartalmazó szimbólum a dōTERRA Holdings, LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.